söndag 30 maj 2010

Årets Ölänning!

Under gårdagens valupptakt/utbildningsdag med Socialdemokraterna på Södra och Norra Öland diskuterades en rad frågor. Ungdomsfrågor och Näringslivsfrågor är två exempel där vi Socialdemokrater på Öland är överens om att det behövs krafttag och förändring. Ett gemensamt agerande på dessa områden är med alla säkerhet till gagn för Ölänningarna...

Under dagen på Kackelstugan kom vi även överens om en gemensam nominering till Årets Ölänning. Det känns väldigt bra att lyfta fram en person som exemplifierar öländskt entreprenörskap när det är som bäst. Socialdemokraterna på Öland har därför nominerat Jimmy Samuelsson, VD på Guldfågeln AB. Nomineringen lyder enligt följande:

”Jimmy Samuelsson har uppvisat ett positivt ledarskap med ett stort engagemang och drivkraft kombinerat med ett hållbart och innovativt framtidstänkande där miljön sätts i fokus. Med Jimmy Samuelsson som VD har Guldfågeln fortsatt att utvecklas och är ett ledande företag inom sin bransch.

Företaget är Ölands största privata arbetsgivare som under de senaste åren har fortsatt att växa. Idag har man drygt 350 anställda varav lika många bor i Borgholm som i Mörbylånga kommun. Jimmy Samuelsson har visat ett stort engagemang för den lokala utvecklingen och vars drivkraft är en viktig motor för att fler jobb skapas och hela ön ska kunna utvecklas. Företaget har under Jimmys ledning på ett aktivt sätt använt Öland som ett positivt varumärke och som kvalitetsstämpel. Jimmy Samuelssons miljöengagemang syns tydligt i och med att Guldfågeln under år 2010 blev koldioxidsneutralt och att företaget har en väl utvecklad djuromsorg.

Jimmy Samuelssons arbete för Guldfågelns utveckling är ett gott exempel på när öländskt entreprenörskap är som bäst.”


/Micke & Ilko

Inga kommentarer: