måndag 28 juni 2010

Ny kommunal skola i Färjestaden för årskurs 6-9.

Vid kommunfullmäktige den 21 juni valde minoriteten att återremittera motionerna om en kommunal åk 6-9 alternativt högstadieskola i Färjestaden. Vi Socialdemokrater lämnade in vår motion ”Ett nytt högstadium i Färjestaden en (s)älvklarhet!” under hösten 2009 och kan konstatera att mycket av det arbete som vi efterlyste i motionen har genomlysts av skolförvaltningen och skolnämnden.

Det finns tydliga pedagogiska och kvalitetsmässiga vinster med att gå från en traditionell stadieskola till en mer modern och anpassad skolorganisation som bygger på årskursbas. Den förändrade skolorganisationen måste dock anpassas så att samtliga skolor i kommunen får del av de pedagogiska och kvalitetsmässiga vinsterna samtidigt som hänsyn tas till befintligt elevunderlag. De mindre skolorna ska bevaras och kvaliteten säkras.

Vi är övertygade om att investeringen i en ny kommunal 6-9-skola ihop med en modernare skolorganisation förbättrar kvaliteten för våra elever samtidigt som den lyfter skolan i Mörbylånga Kommun mot framtiden. Därför kommer en av de punkter om "unga en resurs" i vår valplattform vara att skapa en ny skolorganisation med två kommunala åk. 6-9 skolor i kommunen, en i Färjestaden och en i Mörbylånga.

/Michael Granstedt

Inga kommentarer: